Přejít na obsah

Služba na Obecním úřadě Stará Paka v neděli 28.4.2024

 26. dubna 2024

Služba na Obecním úřadě Stará Paka v neděli 28.4.2024

 

Ve smyslu ustanovení § 29 zákona č. 62/2003 Sb., o volbách do Evropského Parlamentu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, má:

1. občan jiného členského státu EU, který na území ČR ještě nehlasoval (není veden v dodatku stálého seznamu voličů) možnost podat žádost o zápis do seznamu voličů pro volby do EP u obecního úřadu v jehož správním obvodu je přihlášen k pobytu,

2. občan jiného členského státu EU, který hlasoval ve volbách do zastupitelstev obcí (je veden v dodatku stálého seznamu voličů) možnost podat žádost o přenesení svých údajů z dodatku stálého seznamu do seznamu voličů pro volby do EP. Žádost se podává u obecního úřadu, v jehož správním obvodu je přihlášen k pobytu.

 

K oběma typům žádosti je třeba předložit čestné prohlášení s uvedením státní příslušnosti, místa pobytu, adresy volebního obvodu, kde byl dosud veden, a to, že bude hlasovat ve volbách do EU pouze na území ČR. Při podání žádosti se žadatel prokáže platným průkazem totožnosti.

Pro voliče, který je občanem jiného členského státu EU, je nejzazší lhůta pro podání žádostí o zapsání do seznamu voličů (pro volby do EP) 40. den přede dnem voleb, tj.   28. 4. 2024 do 16 hodin. S ohledem na hmotně právní charakter lhůty končí tato lhůta v neděli, nikoliv až následující pracovní den.

Ktomuto zajišťuje Obecní úřad Stará Paka službu v době od 8:00 do 16:00 hodin na telefonu 605 250 827.

Aktuality